Despre Medugorje

Frica de Dumnezeu ... este începutul înțelepciunii

Cand au fost ridicate restrictiile impuse parohiei in timpul aparitiilor Doamnei Noastre ,mugurul Medugorje a inceput sa se schimbe intr-o  frumoasa floare :acum in constiinta celor mai multi pelerini,experienta totala a intalnirilor din Medugorje include nu numai Liturghia de seara din Biserica parohiala ,ci si a Krizevac-ului deasupra de Medugorje.Aceste 3 locuri de rugaciune cu siguranta sunt parte a unui program spiritual.Asadar ,cand vii in Medugorje ,singur sau in grup ,du-te in biserica si roaga-te Acesta este inceputul.Mareste-L pe Isus I. Deschide-ti toata inima catre EL. Spovedeste-te ,participa la Liturghie si multumeste dupa ea.

Toate mesajele ,avertizmentele ,sfaturile Mariei au un singur scop : sa ne aduca la Isus.Numai astfel vom putea simti cat de bine ne este sa fim impreuna ca frati si surori ,uniti in jurul aceleiasi Mame care ne conduce inainte si care nu va inceta sa ne conduca pana ce toti ajungem la casa Tatalui.Draga pelerinule, fie ca venirea ta sa constituie un pas mai aproape de aceasta si in final ,o pregatire pentru o trecere sigura spre  eternul nostru taram de acasa.

Aparitiile Sfintei Fecioare Maria la Medugorje este o continuare a celor de la Lurd si Fatima.La Medugorje  mesajele sale transmise prin cei 6 vizionari ne indeamna sa ne oferim  cu totul lui Isus prin rugaciune si post .Ea ne chiama pe toti oamenii  la unitate de pe intreg pamantul cu cuvintele : Eu sunt Regina Pacii si a Unitatii. Cartea apocalipsei  ne vorbeste de Femeia care zdrobeste Capul Sarpelui ,prin Maria se unesc toate popoarele in rugaciune si formeaza  o unitate in credinta fata de Dumnezeu devenind astfel al 3 ilea loc Marianic de pe glob. Aparitiile au loc din 1981 ,24 iunie si contiunua sa transmita prin vizionari mesajele pentru omenire si  ne pregateste sa fim uniti pentru zilele de pe urma .Ea chiama la unitate pe toti crestinii si necrestinii ,iar pe necredinciosi  ai numeste „” cei care anca nu au cunoscut iubirea lui Dumnezeu”.Oricit de neobisnuit ar suna,e adevarat ca timpul nostru este un timp de rugaciune.Oamenii timpului nostru,mereu grabiti, pana la urma tot se opresc sa se roage.

Fac asta pentru ca simt o dorinta de a vorbi cu Dumnezeu ,de a-i spune Lui ceea ce nu poti spune oamenilor,nici chiar celor mai apropiati prieteni. Caci oamenii stiu ca Dumnezeu e cel mai apropiat si mai intim prieten al omului.Deci ,dragi cititori ,daca vreti sa fiti apropiati si mai intimi cu marele nostru prieten,Isus Cristos,atunci opriti-va si reflectati asupra acestor cuvinte,va vor arata intr-un mod simplu cum sa-L iubiti pe Dumnezeu si pe aproapele vostru,iubire fara de care rugaciunea nu poate da roade.Prin mesajele sale Maria  nu infricoseaza,nu vorbeste despre pedepsele lui Dumnezeu,ci despre iubirea lui Dumnezeu.E aici pentru noi si ne invita sa fim copii mandri si devotati ai lui Dumnezeu.Ne chiama pe noi ,cei mici , sa devenim  mari urmand Evanghelia lui Isus.Ne chiama pe noi, care suntem necajiti si impovarati ,sa gasim odihna si pace prin puterea Evangheliei lui Isus.

La Medugorje Maria nu se ocupa de felul in care trebuie facuta rugaciunea,ci face rugaciunea asa cum ar trebui facuta de orice credincios crestin.De la inima la inima.De la suflet la suflet.De la strigatul indurerat al omului sarman la raspunsul indurator al lui Dumnezeu.Rauri si izvoarede har curg intre noi an dupa an, zi dupa zi .Vom trece peste aceste rauri si izvoare?,vom lasa ca aceste ape vii,apele indurarii, sa se verse in imensul abis al disperarii?.Bineinteles nu vom permite asa ceva.

Cand vi in Medugorje auzi ca suntem chemati la rugaciune.Nu doar la cea de dimineata si seara , la cea individuala sau comuna, ci la Rugaciunea cu Inima.Fiecare rugaciune poate fi sfarsta in graba pentru a ne zice rugaciunile pana la sfarsit, fara sa-i fi intalnit pe Isus si pe Maria.Daca vom continua astfel exista pericolul de a ne fi pierdut doar timpul ,de a nu ajunge niciodata sa ne placa sa ne  rugam.Deci e important sa gasim timp pentru rugaciune.La Medugorje vei afla ca Mama Noastra te invita la rugaciune in fata crucii ,la rugaciune in fata Preasfantului Sacrament.Ea de asemenea te invita sa te spovedesti cum se cuvine pentru Sfanta Liturghie si sa multumesti la sfarsitul acesteia.

Vei gasi mesajele care te grabesc sa te incredinteze lui Dumnezeu prin Fecioara Maria.Sa te incredintezi lui Dumnezeu inseamna sa te decizi in fiecare zi pentru iubire,pentru iertare,pentru caritate si impotriva raului si a pacatului,impotriva Satanei si a faptelor lui precum si impotriva oricarei colaborari cu el.Aparitiile au inceput pe Podbrdo,cunoscute azi drept Colina Aparitiilor. Prin forta imprejurarilor ele au avut loc apoi in case ,apoi in Biserica parohiala si in  sfarsit la rectorat. Din cand in cand au avut loc si pe muntele Krizevac .